ГоловнаПолітика

Кремль хотів би піти з Донбасу, - Тейлор

США мають намір продовжувати санкції проти Росії.

Кремль хотів би піти з Донбасу, - Тейлор
Фото: US-Ukraine Business Council

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що Росія хотіла б уже піти з Донбасу через санкції і витрати на утримання військ у Криму і на Донбасі.

Про це Тейлор заявив в інтерв'ю Голосу Америки.

"Я думаю, є ознаки, що росіяни і, зокрема, Кремль хотів би піти з Донбасу. Я бачу ознаки того, що економічний тягар, який росіяни відчувають - і мова не тільки про санкції, але санкції також, тому що санкції таки мають реальний вплив на кожного з росіян і на російську економіку - так ось, тягар, який платить російський уряд і російський народ, позначається на їх економіці. Тому що їм доводиться платити за свої війська на Донбасі, за підтримку своїх служб на Донбасі і в Криму", - сказав він.

Тейлор заявив, що США мають намір продовжувати санкції проти Росії і готові до діалогу для вирішення ситуації в будь-якому форматі.

"Тому якщо ми продовжимо санкції і будемо говорити з ними - в якому завгодно форматі... Тому що діалог начебто йде добре між президентами Зеленським і Путіним. Якщо цей формат спрацює, то це чудовий формат, бо ми маємо двох людей, які повинні дійти згоди про те, щоб росіяни залишили Донбас. І про те, щоб вони врешті-решт залишили Крим", - резюмував він.

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що міг би приєднатися до переговорів про мир в Україні, якщо це буде необхідно учасникам переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram