ГоловнаПолітика

В української делегації в ПАРЄ стався конфлікт з російською пропагандисткою Скабєєвою

Геращенко назвала ведучу "России 1" прошмандовкою.

В української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи стався конфлікт з російською пропагандисткою Ольгою Скабєєвою, яка працює на "Россию 1".

Інцидент стався після ухвалення ПАРЄ резолюції, в якій захоплених Росією українських моряків було визнано військовополоненими і яка містить вимогу негайно звільнити їх, пише "Укрінформ".

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко почала зачитувати російською мовою звернення до сімей російських військовослужбовців та інших російських громадян, які брали участь у бойових діях проти України, але були захоплені, зараз утримуються на українській території і включені в списки для обміну на українських військовополонених і політичних заручників у Росії.

"Українська сторона зверталася до Росії з проханням - заберіть своїх, віддайте наших", - зазначила перша віце-спікерка.

У цій час Скабєєва вирішила втрутитися в спілкування Геращенко з українськими журналістами. Це обурило деяких представників ЗМІ, а також народного депутата Борислава Березу, який фізично "прикрив" колегу по парламенту і заблокував доступ до Геращенко представників "групи підтримки" російського державного телеканалу.

Також намагалися закликати до порядку російську пропагандистку працівники прес-служби РЄ.

"Я зробила все можливе, щоб донести інформацію, що РФ не забирає своїх 25 громадян, засуджених в Україні, і не дає жодної відповіді на всі наші пропозиції обміну. Я звернулася до сімей росіян із закликом тиснути на Путіна. Я зачитала всі прізвища 10 разів. Російська пропагандистка була розлючена. Я - спокійна, у мене після Мінська на таких прошмандовок нульова толерантність і спокійна реакція", - прокоментувала інцидент Ірина Геращенко у фейсбуці.

Нагадаємо, що під час осінньої сесії ПАРЄ Скабєєва теж полювала на кожного члена української делегації, вламувалася в приміщення українського представництва, намагаючись узяти інтерв'ю і спровокувати скандал. Під кінець дня делегація навіть демонстративно заспівала гімн України, заглушаючи монолог російської ведучої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram