ГоловнаПолітика

Суд у справі українських моряків розпочнеться щонайшвидше через рік, - адвокат

Суди в українських справах "винятково формального типу".

Суд у справі українських моряків розпочнеться щонайшвидше через рік, - адвокат
Илья Новиков
Фото: Макс Требухов

Суд у справах українських військовополонених моряків розпочнеться щонайшвидше через рік. Про це в ефірі каналу "Прямий" заявив адвокат одного з моряків Ілля Новіков.

"Швидше за все - через півроку, але це не реалістично. Тому дуже важливо до суду не довести", - сказав юрист, зазначивши, що такі сфабриковані суди мають є винятково формальними.

Разом з тим російські ЗМІ сьогодні оприлюднили заяву неназваного "можновладного дипломатичного джерела", згідно з яким обмін моряків можливий тільки після суду й однозначно після виборів, щоб звільнення українців не зіграло на руку нікому з можливих кандидатів у президенти.

Росія відмовляється розглядати моряків як військовополонених. "А отже, треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін", - заявив співрозмовник газети "Известия".

Нагадаємо, 24 українських моряків захопили в полон російські прикордонники 25 листопада 2018 року. Окупаційний суд Криму заарештував їх до 24 січня, після чого Росія етапувала українців у Москву. Наступного тижня Лефортовський суд розглядатиме питання про продовження строків тримання під вартою. На переговори з російською владою летить український омбудсмен Людмила Денісова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram