ГоловнаПолітика

Під санкції ЄС потраплять особи, причетні до нападу на українських моряків біля Керчі

"Починаючи від прикордонників, закінчуючи прокурорами і слідчими".

Під санкції ЄС потраплять особи, причетні до нападу на українських моряків біля Керчі
Фото: скриншот из видео

Україна активно веде роботу з формування пакету санкції з приводу агресії РФ в Азовському морі. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції в Києві 16 грудня.

"Під час проведення консультацій у Брюсселі абсолютна більшість країн підтвердили готовність до застосування санкцій. Створено відповідний інструментарій, який визначає і формулює, які саме санкції. За нами і Євросоюзом не забариться", - підкреслив Президент.

За його словами, під санкції потраплять фізичні особи, причетні до нападу на українських моряків в Азовському морі.

"Починаючи від військовослужбовців РФ, прикордонників Росії, від тих, хто віддавав накази відкривати вогонь, завершуючи прокурорами, слідчими, які були долучені до порушення прав українських полонених моряків", - сказав голова держави.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї російські прикордонники захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Після захоплення буксир і катери відконвоювали в Керч, два дні опісля окупаційний суд Сімферополя заарештував українських моряків, і 30 листопада їх етапували до Москви.

Україна у відповідь на акт агресії ввела воєнний стан у 10 областях терміном на 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram