ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв, що виконавці і замовники вбивства Гандзюк відповідатимуть

"Хто б там не був виявлений, ми не дамо вивести його з-під слідства чи захистити".

Порошенко пообіцяв, що виконавці і замовники вбивства Гандзюк відповідатимуть
Фото: Укринформ

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що виконавців і замовників убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк очікує відповідальність перед законом.

"Над цим працюють усі слідчі органи: і Національна поліція, і Служба безпеки, і генеральний прокурор. Я особисто гарантую, що хто б там не був виявлений, ми не дамо вивести його з-під слідства чи захистити. Хто причетний до цього злочину, точно понесуть відповідальність", - сказав він на прес-конференції в неділю.

Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня в центрі Херсона. 4 листопада вона померла в лікарні.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

"На сьогодні, як мені повідомляють слідчі органи, для завершення розслідування, у тому числі те, що стосується замовників і організаторів, є дуже якісні напрацювання. Моя вимога: справа - не тільки щодо виконавців - має якнайшвидше потрапити до суду", - заявив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram