ГоловнаПолітика

Порошенко: Путін відмовився від розмови, бо йому нічого сказати

Порошенко: Путін відмовився від розмови, бо йому нічого сказати
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що російський президент Володимир Путін лукавить, називаючи причиною відмови від телефонної розмови виборчий процес в Україні. На його думку, главі Кремля просто нічого сказати.

"Коли під час акту агресії я набрав його, щоб поспілкуватися, він відмовився від спілкування не тому, що, як він це пояснює, через виборчий процес в Україні, він відмовився тому, що йому нічого сказати", - заявив президент України на прес-конференції в неділю.

Порошенко вважає, що Путін не очікував, що Україні вдасться так швидко зібрати докази агресії біля Керченської протоки. За його словами, Україна має супутникові знімки, аудіоперехоплення, відео, що підтверджують незаконність захоплення українських кораблів.

"Він до цього виявився неготовим, і йому нічого було відповідати. У зв'язку з цим він відмовився від розмови", - заявив президент України.

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українських катери і буксир. Всі 24 моряки, що перебували на судах, потрапили в полон.

Україна розцінила це як акт військової агресії та у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram