ГоловнаПолітика

Яценюк назвав сьогоднішній день "днем духовної незалежності"

Політик наголосив, що для Української Помісної Православної Церкви починається нова епоха.

Яценюк назвав сьогоднішній день "днем духовної незалежності"
Фото: пресс-служба

"Здійснюється віковічна мрія - постає Українська Помісна Православна Церква. Її благословенна поява несе історичні зміни і для України, і для всього вселенського православ'я", - зазначив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк після обрання предстоятеля Української помісної автокефальної православної церкви, яким став Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Сьогодні справді великий День - День нашої духовної незалежності", - наголосив лідер НФ.

 "Свята Софія Київська, а з нею вся Україна, весь православний світ спостерігав, як наша Автокефальна церква отримала свого предстоятеля", - написав він.

Арсеній Яценюк висловив щирі вітання предстоятелю Української помісної автокефальної православної церкви Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію: "Упевнений, ви поведете церкву українського народу до її гідного місця в сім'ї помісних православних церков".

Лідер "Народного фронту" наголосив, що для Української помісної православної церкви починається нова епоха - "доба становлення, і вона потребує великих сил усіх українців".

"Велика подяка нашому народові, який молився за свою Церкву. Велика подяка Вселенському патріарху та нашим церковним ієрархам за всі мудрі рішення. Віддаю шанобу Президентові України Петру Порошенку. У цій історичній події - його особистий і державний чин. Вітаю нас усіх! Вітаю Україну! Слава Ісусу Христу! Слава навіки Богу!" - написав Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram