ГоловнаПолітика

До страйкуючих на шахті "Лисичанськвугілля" гірників спустилися чиновники

Ситуація залишається дуже напруженою.

До протестуючих на шахті імені Капустіна в Луганській області гірників спустилися чиновники. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

"Разом з головою Незалежної профспілки гірників України Михайлом Волинцем, директором Департаменту Міненерговугілля з видобутку вугілля Владиченком А. А., в. о. ПАТ "Лисичанськвугілля" Боярським В. А., директором шахти ім. Г. К. Капустіна Мірошниковим Т. В., головою МО НПГУ Г. Лисичанська Всеволодським Е. А. спустилися в шахту до протестуючих гірників шахти ім. Г. К. Капустіна. Протестуючих гірників залишається 15 і народний депутат України Сергій Каплін", - написав Лисянський на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, між протестуючими шахтарями, представниками Міністерства та керівництвом підприємства в присутності лідерів профспілки відбувся діалог. Шахтарі залишилися протестувати.

"Ситуація залишається дуже напруженою", - зазначив Лисянський.

Як повідомлялося, 19 жовтня на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники шахти імені Капустіна - на знак протесту проти заборгованості та некомпетентності керівництва. Підприємство заборгувало їм близько 170 млн гривень.

Серед вимог: погасити 4-місячну заборгованість з виплати зарплат.

Також шахтарі вимагають відставки гендиректора "Лисичанськвугілля" Валентина Кисельова, дії якого, за їхніми словами, "довели підприємство до межі банкрутства". Шахтарі підозрюють його і в незаконному збуті продукції об'єднання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram