ГоловнаПолітика

Супрун відзвітувала про роботу Міністерства охорони здоров'я за два роки

В.о. міністра вважає рішення комітету Ради "характерною відповіддю старої системи".

Супрун відзвітувала про роботу Міністерства охорони здоров'я за два роки
Ульяна Супрун
Фото: Владислав Мусиенко

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун відзвітувала про роботу міністерства за два роки.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Серед досягнень Супрун назвала, зокрема, можливість пацієнтів самостійно вибирати лікаря.

"Уже майже 19 мільйонів громадян вибрали своїх лікарів. Ця цифра щодня зростає", - зазначила вона.

Супрун також підкреслила, що медичні заклади первинної медичної допомоги почали отримувати фінансування за новою моделлю - гроші йдуть за тими пацієнтами, які обрали своїх сімейних лікарів.

"За цей період Нацслужба здоров'я здійснила проплати для 161 медустанови - тих, то приєднався до трансформації в першій хвилі. Це понад 800 мільйонів гривень для всіх", - зазначила в.о. голови МОЗ.

Також, додала Супрун, ліки від найпоширеніших і небезпечних хвороб в Україні можна отримати безкоштовно або зі суттєвою знижкою за програмою "Доступні ліки".

В.о. міністра підкреслила, що зараз державні закупівлі ліків і медичних виробів проходять через міжнародні організації. Також в Україні з'явилися всі вакцини для планових щеплень і розвивається система регіональних кардіоцентрів.

"Тому сприймаємо вчорашню постанову комітету Ради з питань охорони здоров'я про звернення до Кабінету Міністрів з вимогою звільнити команду агентів змін МОЗ як характерну відповідь старої системи, яка прагне зберегти статус-кво... Ми відчуваємо потужну підтримку мільйонів українців і будемо працювати з іще більшим натхненням. Дякую за підтримку всім, хто допомагає Україні перейти від застарілої радянської моделі в системі охорони здоров'я до сучасної світової!" - додала Супрун.

Нагадаємо, у вівторок профільний комітет Ради підтримав постанову про звернення до Кабміну про відставку Супрун і її першого заступника Олександра Лінчевського.

Відносини комітету охорони здоров'я і МОЗ давно напружені. У квітні 2018 року комітет визнав роботу МОЗ у 2017 році незадовільною. У вересні 2018 року МОЗ заявило, що відмовляється брати участь у роботі комітету через "безглуздість і хамство з боку депутатів".

Члени комітету Ольга Богомолець, Олег Мусій і Ігор Шурма - найгучніші критики Супрун.

Докладно про те, чому відставка в.о. міністра охорони здоров'я не на часі, читайте в матеріалі LB.ua "Тримайте Супрун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram