ГоловнаПолітика

Тристоронні переговори про транзит газу через Україну заплановано на жовтень

Напередодні міністерських переговорів відбудуться зустрічі на експертному рівні.

Тристоронні переговори про транзит газу через Україну заплановано на жовтень
Фото: oilreview.kiev.ua

Україна, Росія і Єврокомісія почали готуватися до тристоронніх газових переговорів на рівні міністрів. Передбачається, що вони пройдуть в жовтні.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на російське Міненерго.

У вересні напередодні міністерських переговорів відбудуться також зустрічі на експертному рівні. Російську сторону на цих переговорах представлятиме заступник міністра енергетики Анатолій Яновський, європейську - керівник відділу внутрішніх енергетичних ринків генерального директорату з енергетики Єврокомісії Клаус-Дітер Борхардт.

"У Міненерго надійшла письмова пропозиція від керівника відділу внутрішніх енергетичних ринків генерального директорату з енергетики Єврокомісії Клауса-Дітера Борхардта провести дві консультації на експертному рівні з питання транзиту російського газу через територію України. Пропонована дата першої зустрічі - 12 або 13 вересня, другої - 26 вересня. Питання проведення консультацій на рівні експертів опрацьовується в Міненерго. Склад і місце проведення зустрічей буде оголошено пізніше", - сказав він.

Нагадаємо, що попередній раунд тристоронніх газових переговорів України, Росії та Єврокомісії відбувся 17 липня в Берліні.

Віце-президент Єврокомісії з питань енергетики Марош Шефчович після їх завершення говорив, що у вересні має відбутися зустріч групи експертів високого рівня. Серед тем для обговорення експертів - як імплементація Україною європейського законодавства повинна вплинути на майбутній транзитний контракт і механізм тарифоутворення, закладений в ньому, а також питання виділення зі структури "Нафтогазу України" нового оператора ГТС, який і повинен стати стороною контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram