ГоловнаПолітика

СБУ вістежуватиме контент телеканалів, які перейшли в управління Портнова

"Я слабо вірю в те, що, сидячи на території РФ, він буде агітувати за відновлення українських кордонів", - Грицак.

СБУ вістежуватиме контент телеканалів, які перейшли в управління Портнова

Служба безпеки України відстежуватиме зміст українських телеканалів, управління якими взяв на себе соратник Януковича Андрій Портнов. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в суботу, 1 вересня в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На жаль, ми не бачили документів, що підтверджують, що управління NewsOne та іншого каналу взяв на себе пан Портнов. Так, ми чули його заяву, що він підписав відповідні документи", - сказав Грицак, відповідаючи на запитання про те, чи є підстави в юридичному руслі заборонити таким людям, як Портнов, керувати українськими телеканалами і чи є в цьому факті загроза національній безпеці.

"Напевно, легко спрогнозувати, на чиї жорна будуть лити воду ті канали, якими керуватиме в перспективі пан Портнов. Я слабо вірю в те, що, сидячи на території РФ, він буде агітувати за відновлення українських кордонів, за відновлення державного суверенітету, за відновлення контролю над Кримом, за те, щоб навести лад на Донбасі і щоб він став українським, щоб провести легітимні вибори і вивести російські війська з території України", - зазначив керівник української спецслужби.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи означає це, що СБУ відстежуватиме зміст і ухвалюватиме відповідні рішення, Грицак сказав: "Звичайно. Ми не можемо говорити зараз, що хтось скоїв злочин, це буде безпідставно. Якщо будуть ознаки вчинення злочину, вони будуть документуватися і кваліфікуватися відповідно і тоді будуть ухвалюватися рішення про внесення чи не внесення їх до ЄРДР".

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що екс-заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов підписав угоду про управління телеканалом NewsOne. Телеканал в управління строком на три роки передав йому власник ста відсотків статутного фонду компанії Володимир Мураєв (очевидно, батько народного депутата Євгена Мураєва, - ред.).

Під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником глави Адміністрації Президента, він брав участь у написанні так званих "диктаторських законів", займався в АП правовими питаннями.

Також у лютому стало відомо, що він ймовірно причетний до окупації Криму Росією. Про це свідчать записи телефонної розмови радника президента Росії Сергія Глазьєва, оприлюднені у справі екс-президента.

У березні СБУ почала провадження проти Портнова за статтею "держзрада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram