ГоловнаПолітика

Тимошенко на День Незалежності представить проект нової Конституції

Над документом декілька місяців працювали близько ста фахівців.

Тимошенко на День Незалежності представить проект нової Конституції
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в День Незалежності 24 серпня представить проект Суспільного договору і концепції нової Конституції.

Про це в фейсбуці повідомила її прес-секретар Марина Сорока.

Над документами декілька місяців працювали близько ста фахівців: колишніх суддів КСУ, вчених, філософів, політологів, юристів. Першими з ними ознайомляться експерти-юристи з усієї країни. Далі проекти Суспільного договору і нової Конституції будуть винесені на обговорення в регіонах. За допомогою спеціально створеної в інтернеті інтерактивної "вікі-системи" свої пропозиції до "народної" Конституції зможе подати будь-який громадянин, розповіла прес-секретар Тимошенко.

Нагадаємо, що про розробку нової Конституції Тимошенко оголосила в червні на форумі "Новий курс України". Конституційні зміни передбачають перехід до парламентської республіки канцлерського типу. Пропонується посилення повноважень місцевого самоврядування, реальна судова реформа з введенням виборності суддів і Палатою честі, а також активне використання в політичному житті референдумів - як місцевих, так і всеукраїнських. Тільки так, на думку Тимошенко, вдасться забезпечити прямий вплив людей на дії влади і відповідальність чиновників перед громадянами.

Нову Конституцію Тимошенко пропонує затвердити на референдумі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram