ГоловнаПолітика

Крулько: влада хоче перенести вибори президента на червень 2019 року

"Їм потрібно, щоб Конституційний Суд дав тлумачення 103 статті Конституції України".

Крулько: влада хоче перенести вибори президента на червень 2019 року
Иван Крулько
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Іван Крулько заявив, що влада хоче перенести вибори президента, що мають відбутися 31 березня 2019 року, на червень.

Таку заяву він зробив у ефірі телеканалу ZIK.

"Їм потрібно, щоб Конституційний Суд дав тлумачення 103 статті Конституції України й вибори замість останньої неділі березня наступного року, як прямо прописано в Основному законі, проводилися десь у червні, коли менше людей, коли почнеться період відпусток, коли легше задіяти адмінресурс і фальсифікації", - сказав він.

Стаття 103 Конституції України говорить, що чергові вибори Президента України проводяться останньої неділі березня п'ятого року повноважень Президента України. Попередні вибори проводилися наприкінці травня 2014 року, а не в березні, у зв'язку з утечею із країни президента Віктора Януковича.

Крулько також нагадав, що останні опитування групи "Рейтинг", Gfk та інших соціологічних груп показали, що в президентських рейтингах з великим відривом лідирує Юлія Тимошенко. За нею йдуть всі інші кандидати, зокрема чинний президент, він на сьогодні посідає п'яте чи шосте місце та може не пройти навіть до другого туру.

"Тому Петро Порошенко за всяку ціну намагатиметься зберегти себе при владі. І тут є два варіанти: піти на вибори в конституційний спосіб і спробувати здобути там довіру людей або не проводити вибори взагалі", - підсумував заступник голови партії "Батьківщина".  

Нагадаємо, у липні Тимошенко казала, що Порошенко розглядає можливість взагалі не проводити вибори президента 2019 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram