ГоловнаПолітика

Порошенко: у Путіна зараз до біса адвокатів в українському політикумі

На думку президента, частина українських політиків "грає на руку Кремлю" в інформаційній війні.

Порошенко: у Путіна зараз до біса адвокатів в українському політикумі
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що частина українських політиків "грає на руку Кремлю" в інформаційній війні, яку Росія веде проти України вже чотири роки.

Про це він заявив під час відкриття міжнародного волонтерського і ветеранського форуму "Там, де ми - там Україна".

"Сьогодні війна в Україні ведеться не тільки на лінії фронту на Донбасі, а й в інформаційному просторі. Це - гібридна війна, яку веде російська влада, щоб поневолити наш розум", - сказав президент.

За його словами, деякі українські політики "настільки засліплені внутрішньою боротьбою, що бездумно, а іноді і свідомо, тиражують заїжджені й небезпечні штампи російської пропаганди".

"Коли із хворої голови на здорову валить Путін - це ще можна зрозуміти, але мене як президента шокує інше. Якось до біса у нього адвокатів нині в нашому політикумі. Вони намагаються зняти з нього відповідальність за війну і перекласти її на Україну... Але всі ми знаємо, що нинішня російсько-українська війна - це війна за незалежність України. І почала її Росія. У цій війні ми відстоюємо свої цінності, свободу і європейський вибір. І ключ від миру в Кремлі. Мир на російських кабальних умовах для нас неприйнятний", - наголосив Порошенко.

"Можливо, вони думають, що так борються за владу. Насправді - ні. Я твердо разом з вами переконаний, що вони працюють на агресора, намагаються підірвати моральний дух українців, послабити волю до опору, а головне - б'ють у тил, у спину Збройним силам України", - додав президент.

Кого саме з політиків Порошенко має на увазі, він не уточнив.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що 2019 року участь у виборах до Верховної Ради братиме кум президента РФ Віктор Медведчук. Він вступив у партію "За життя", а також є засновником ГО "Український вибір" і членом підгрупи з обміну полоненими Мінської контактної групи. У квітні в інтерв'ю Жанні Нємцовій Медведчук заявив, що не вважає Росію агресором.

За інформацією ЗМІ, недавно Медведчук придбав телеканал "112 Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram