ГоловнаПолітика

У порт Херсона зайшло судно російської компанії, що перебуває під санкціями РНБО

Судно під російським прапором виявила та задокументувала СБУ.

У порт Херсона зайшло судно російської компанії, що перебуває під санкціями РНБО
Фото: ShipSpotting.com

У Херсонський морський торгівельний порт у п'ятницю, 10 серпня, зайшло судно Mekhanik Pogodin, що належить російській компанії, яка перебуває в списку санкцій Ради національної безпеки і оборони України.

Про це повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

"Співробітниками ГУ СБУ в АРК зараз виявлено і задокументовано судно Mekhanik Pogodin IMO 9598397 під прапором РФ, що перебуває у власності російської компанії, яка, своєю чергою, входить до санкційного списку РНБО України. Судно сьогодні зайшло в Херсонський морський торговельний порт. Впевнений, що вийде з цього порту воно не скоро. Впевнений також, що цього разу справу нікому не вдасться розвалити", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Бабін також зазначив, що питання постачання нафтопродуктів суднами під прапором РФ внутрішніми водними шляхами і пов'язаних ризиків представництво раніше порушувало на вищому рівні, так само як і інтенсифікацію контролю за санкційними режимами у сфері судноплавства.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія готується до військово-економічної блокади Азовського моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram