ГоловнаСвіт

У Росії розглядають можливість вилучення надприбутків бізнесу

Путін візував цю пропозицію словом "Згоден".

У Росії розглядають можливість вилучення надприбутків бізнесу
Фото: EPA/UPG

Помічник президента Росії Андрій Бєлоусов запропонував вилучити 513,7 мільярда рублів (7,7 млрд доларів) надприбутків у металургійних і нафтохімічних компаній, таких як "Северсталь", "Мечел", "Полюс", "Алроса", "Норникель", "Сибур" і інші. Отриманими грошима Бєлоусов пропонує покрити витрати на виконання указів Путіна.

Президент Росії візував його словом "Згоден", пишуть "Ведомости".

"Але що дуже важливо відзначити - на що погодився президент. Президент погодився на те, що ця тема буде опрацьована урядом Росії і будуть представлені відповідні пропозиції з урахуванням необхідності збереження інвестиційних можливостей зазначених компаній. Тому експертні точки зору є і вони в експертному режимі будуть опрацьовуватися", - заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Путін поки що не планує зустрічатися з бізнесом, який може торкнутися пропозицій Бєлоусова, сказав Пєсков. "Ні, поки що немає таких зустрічей у графіку, тому що президент не давав згоди на будь-які рішення. Президент дав згоду на те, щоб це питання було експертно опрацьовано в уряді", - уточнив він.

Нагадаємо, в Росії п'ятий рік поспіль заморожено формування накопичувальної частини пенсії, завдяки чому бюджет РФ отримує десятки мільярдів рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram