ГоловнаПолітика

У НАТО очікують від закону про нацбезпеку чіткого розмежування функцій силових органів

"Це дасть можливість більш цілеспрямовано надавати фінансову допомогу Україні".

У НАТО очікують від закону про нацбезпеку чіткого розмежування функцій силових органів
Александр Винников
Фото: Макс Требухов

Представництво НАТО в Україні розраховує, що Верховноя Рада прийме закон про нацбезпеку, в якому буде чітко розмежовано функції силових органів.

Про це на конференції в Києві заявив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, передає кореспондент LB.ua.

"З нашого погляду, закон про національну безпеку є ключовим, основою і фундаментом для розмежування функцій силових органів України. Цей закон буде забезпечувати синергію всіх силових органів. Уже понад 20 місяців представники НАТО та консультативної місії співпрацювали з представниками українських структур для обміну досвідом і найкращими практиками для підготовки цього закону. Цей процес триває після прийняття закону в першому читанні кілька місяців тому", - заявив він.

Вінніков зазначив, що альянс пильно стежить за підготовкою законопроекту про нацбезпеку до другого читання.

"Ми закликаємо українських колег забезпечити чітке розмежування повноважень між різними органами в цій сфері. Це дозволить нам зрозуміти структуру, яка буде застосована в Україні. І це дасть можливість нам цілеспрямовано надавати свою фінансову допомогу Україні", - сказав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв LB.ua, у парламенті прогнозують ухвалення законопроекту про нацбезпеку в другому читанні і в цілому вже наступного пленарного тижня.

У першому читанні його прийняли 5 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram