ГоловнаПолітика

Колишній бранець "ЛНР" Володимир Жемчугов став радником Стеця

"Цій людині є що сказати нашій молоді".

Колишній бранець "ЛНР" Володимир  Жемчугов став радником міністра інформполітики Юрія Стеця і працюватиме з освітніми проектами.

Нового радника міністерства представив сам глава МІП Юрій Стець під час Всеукраїнської студентської конференції, повідомляє прес-служба міністерства.

"Цій людині є що сказати нашій молоді - і не тільки в сенсі національно-патріотичного виховання", - заявив Стець.  

Фото: facebook.com/mip.gov.ua

Нагадаємо, що в період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року Жемчугов провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об'єктів противника і особового складу окупаційних військ. Серед проведених спецоперацій - пошкодження дев'яти ділянок залізничного полотна, які використовувалися противником для транспортування озброєння, військової техніки і боєприпасів з території РФ до тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей; виведення з ладу чотирьох ліній електропередач, трьох газорозподільних станцій і трансформаторної підстанції; знищення військової автомобільної техніки й особового складу незаконних збройних формувань.

29 вересня 2015 року під час виконання чергового бойового завдання і спроби захоплення противником Жемчугов прийняв рішення підірвати себе, внаслідок чого дістав тяжкі поранення. Він утратив обидві руки й зір, і в несвідомому стані був захоплений бойовиками.

Незважаючи на вкрай незадовільний стан здоров'я, він тривалий час утримувався в Луганському СІЗО. 17 вересня 2016 року Жемчугов був звільнений з полону бойовиків, після чого йому частково повернули зір німецькі лікарі.

У січні 2017 року Жемчугову надали звання Героя України.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram