ГоловнаПолітика

Саакашвілі програв апеляцію щодо статусу біженця

Рішення Окружного адмінсуду Києва від 3 січня залишено без змін.

Саакашвілі програв апеляцію щодо статусу біженця
Фото: Сергей Нужненко

Київський апеляційний адміністративний суд 5 лютого відхилив апеляцію на рішення суду першої інстанції, який визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Михайлу Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту (політпритулок).

Про це оголосила колегія суддів на чолі з Андрієм Коротких.

"Суд постановив апеляційні скарги залишити без задоволення", - сказав він.

Коротких заявив, що апеляція захисту екс-президента Грузії і Міграційної служби відхилені, і рішення Окружного адмінсуду Києва від 3 січня залишено без змін.

Цим рішенням суд визнав законною відмову Міграційної служби надати політпритулок Саакашвілі.

Рішення набуло чинності за підсумком апеляційного розгляду.

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі було припинено влітку 2017 року. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

11 вересня представники Саакашвілі подали заяву від його імені про визнання особою, яка потребує додаткового захисту. Наприкінці жовтня Державна міграційна служба видала відмову в зв'язку з тим, що заяву подавали з порушенням пункту 8 частини першої статті 1 (заява не встановленого зразка) та частини першої статті 7 (заява подається особисто або через законного представника) Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

Через декілька днів він знову подав заяву на отримання притулку, яку також було відхилено.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram