ГоловнаПолітика

НФ вимагає якнайшвидшого створення антикорупційного судочинства

У партії закликали створити робочу групу.

НФ вимагає якнайшвидшого створення антикорупційного судочинства
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" виступає за якнайшвидше створення антикорупційного судочинства - без нього неможливе подальше реформування країни. Про це йдеться в заяві НФ, опублікованій на офіційному сайті.

"Тисячі кримінальних проваджень проти корупціонерів, які почали ГПУ, НАБУ, СБУ, повинні бути нарешті доведені до юридичного кінця. Тільки рішення суду фіксує факт провини або невинуватості обвинуваченого. Результати судового розгляду є вирішальним критерієм професіоналізму й обґрунтованості слідства і всієї системи антикорупційних органів. Тільки справедливий суд в антикорупційних справах може гарантувати, що відповідні органи не займаються політичними переслідуваннями або порожнім самопіаром", - ідеться в заяві.

"Саме спеціальне антикорупційне судочинство має дати старт очищенню всієї вертикалі судової влади. Всі судді-«колядники» повинні опинитися за ґратами. Їм на зміну повинні прийти нові судові кадри, підібрані вже за новою системою. І цей процес не можна затягувати, адже справедлива ефективна система правосуддя потрібна державі, обороні, бізнесу та громадянам. потрібна «на вчора»", - вважають у "Народному фронті".

При цьому партія зажадала створити робочу групу для вироблення узгодженого проекту закону про антикорупційне судочинство і якнайшвидше внесення його до сесійної зали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram