ГоловнаПолітика

Колишній службовець українського консульства в Малазі привласнив понад 700 тис. гривень

Екс-чиновник переказав гроші на свій особистий рахунок.

Колишній службовець українського консульства в Малазі привласнив понад 700 тис. гривень
Фото: podrobnosti.ua

Прокуратура Києва передала в суд обвинувальний акт проти колишнього службовця Консульства України в Малазі (Іспанія) за звинуваченням у заволодінні близько 700 тис. гривень державних коштів.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

"Встановлено, що, перебуваючи на посаді спеціаліста з фінансових питань і діловодства Консульства України в Малазі на час тривалого відрядження і маючи службовий доступ до системи клієнт-банк, екс-чиновник систематично здійснював незаконні перекази грошових коштів з рахунків Консульства на власний банківський рахунок", - йдеться в повідомленні.

Під час фінансового аудиту з'ясувалося, що протягом 2014 - 2016 років без будь-якого документального обґрунтування чиновник переказав на свій рахунок понад 700 тис. гривень.

За результатами розслідування колишньому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Обвинувальний акт спрямовано у Шевченківський райсуд столиці для розгляду по суті. Крім того, місцева прокуратура заявила позов про стягнення з обвинуваченого всієї суми завданих збитків.

Нагадаємо, в Мукачевому чиновники привласнили майже ₴4,7 млн, закупивши 20 міських автобусів за завищеними цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram