ГоловнаПолітика

Держадвокат Януковича планує з'їздити до нього в Ростов

Він попросив суд виділити гроші на поїздку, але отримав відмову.

Держадвокат Януковича планує з'їздити до нього в Ростов
Максим Герасько
Фото: стоп-кадр видео

Державний адвокат колишнього президента Віктора Януковича хоче з'їздити до нього в Ростов-на-Дону.

Про це Максим Герасько заявив на сьогоднішньому засіданні у справі про державну зраду Януковича.

Захисник зазначив, що стандарти роботи адвокатів вимагають від нього в обов'язковому порядку провести конфіденційну зустріч із клієнтом для узгодження правової позиції. "Я змушений, це мій обов'язок поїхати й узгодити правову позицію", - заявив адвокат.

Герасько зазначив, що після минулого засідання суду, яке відбулося 21 вересня, намагався дізнатися адресу проживання та телефон Януковича у прокуратури, але отримав відмову. Тому він зв'язався з адвокатським бюро Aver Lex, яке також захищає екс-президента, і отримав адресу, за якою нібито проживає його клієнт.

У зв'язку з цим він попросив суд виділити фінансування для відрядження в Ростов-на-Дону. Клопотання викликало сміх прокурорів, а суд вирішив відмовити Гераську в цьому проханні.

Після судового засідання адвокат сказав журналістам, що буде звертатися з аналогічним проханням до Центру безкоштовної правової допомоги.

Судове засідання у справі Януковича в середу, 27 вересня, тривало лише годину, тому що в Гераська було призначене інше засідання. Розгляд справи продовжиться 28 вересня.

Нагадаємо, Янукович навряд живе в Ростові. 25 серпня співак і депутат Держдуми Йосип Кобзон в інтерв'ю виданню "Дни.ру" розповів, що Янукович - його сусід у підмосковному селищі Баковка. За даними іншого російського видання "Медуза", Янукович, імовірно, проживає на державній дачі, що належить одному з підрозділів МВС РФ. Будинок відомий як "дача Будьонного".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram