ГоловнаПолітика

Нардеп Юрій Береза побив до напівсмерті чоловіка, який хотів підпалити його будинок (оновлення)

У зловмисника примарні шанси вижити.

Нардеп Юрій Береза побив до напівсмерті чоловіка, який хотів підпалити його будинок (оновлення)
Юрий Береза
Фото: Макс Требухов

В будинок народного депутата Юрія Берези у селі Чумаки Дніпропетровської області намагався проникнути невідомий чоловік. Зловмисника затримали, зараз він перебуває у важкому стані.

Про це пише INSIDER з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Згідно з офіційною інформацією, 24 вересня на чергову частину П'ятихатського ВП Жовтоводського ВП ГУНП у Дніпропетровській області надійшло повідомлення, що близько першої години ночі сталося проникнення з метою підпалу на територію домоволодіння за адресою: П'ятихатський район, с. Чумаки, вул. Шевченка, 1-а (власник депутат Верховної Ради Береза Ю. М.).

На місці події затримано чоловіка, особу якого встановлюють. Розпочато розслідування за статтею завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

За інформацією видання, чоловік 1980 року народження зараз у важкому стані, у нього зламані чотири хребці, внутрішньочерепна гематома, яка дає йому примарні шанси вижити. Зараз чоловік у реанімації у Кривому Розі.

За даними джерел INSIDER, травми завдав Юрій Береза.

Видання зателефонувало депутату, але після запитання про інцидент Береза кинув слухавку, на СМС він не відповідає.

У МВС наразі не змогли прокоментувати цей інцидент, проте джерела в "Народному фронті" повідомили INSIDERу, що 26 вересня в офісі партії відбулася розмова з цього приводу.

"Антон Геращенко привіз в офіс якісь жорсткі матеріали щодо Берези і розмовляв з керівництвом", - сказав співрозмовник.

Інше джерело також ознайомлене із ситуацією стверджує, що поліція була викликана вже вранці, а з першої години ночі нардеп нібито бив чоловіка.

Оновлення. На сайті поліції Дніпропетровської області є повідомлення про інцидент.

Відзначається, що поліцейські затримали чоловіка, який підпалив будинок і автомобіль. Під час затримання він погрожував бойовою гранатою РГД-5 із запалом, яку під час слідчих дій вилучили поліцейські.

"23 вересня 2017 року близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку в с. Чумаки П'ятихатського району Дніпропетровської області. А трохи пізніше автомобіль Nissan, припаркований на березі річки Саксагань. Будинок охороняли двоє чоловіків, які помітили вогонь, швидко його локалізували та викликали поліцію.

За скоєння злочину був затриманий мешканець Кривого Рогу 1980 року народження. Слідчі П'ятихатського ВП відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). Підозрюваного затримали за ст. 208 КПК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram