ГоловнаПолітика

Одному з фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" пред'явлено нове звинувачення

Енверу Мамутову пред'явлено звинувачення в спробі насильницького захоплення влади і зміни конституційного ладу.

Одному з фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" пред'явлено нове звинувачення
Фото: Портал Крымских Новостей

В окупованому Росією Криму одному з фігурантів "справи "Хізб ут-Тахрір" Енверу Мамутову пред'явлено звинувачення в спробі насильницького захоплення влади і зміни конституційного ладу.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

"Сьогодні, 20 квітня, Енверу Мамутову з Бахчисарайської четвірки, у т.зв. справі "Хізб-ут Тахрір" пред'явили нове обвинувачення за ст. 278 КК - спроба насильницького захоплення влади в Росії і зміну конституційного ладу!"- написав він у фейсбуці.

Адвокат також нагадав, що і заарештованим в Ялті у цій справі було пред'явлено аналогічне звинувачення.

Фігуранти "справи "Хізб ут-Тахрір" перебувають у в'язниці більше півроку. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016. Найбільш відомий з них - член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього були затримані житель Алушти Муслім Алієв і житель села Краснокам'янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Правозахисники вважають заарештованих ялтинців політичними в'язнями.

Представники міжнародної ісламської організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши до переліку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram