ГоловнаПолітика

Банкір Курченка пішла на угоду зі слідством і отримала умовний термін

Ольга Шеєнко допомогла привласнити 787,39 млн гривень НБУ та 5,91 млрд гривень Реал Банку.

Банкір Курченка пішла на угоду зі слідством і отримала умовний термін
Фото: realbank.com.ua

Дарницький райсуд Києва засудив до п'яти років в'язниці умовно колишню співробітницю Реал Банку Ольгу Шеєнко, яка в складі злочинної організації під керівництвом бізнесмена-втікача Сергія Курченка була причетна до заволодіння 787,39 млн гривень Національного банку і 5,91 млрд гривень Реал Банку.

Про це свідчить вирок суду, пишуть "Наші гроші".

Зазначають, що у 2013 році Шеєнко - відповідних знань і досвіду - прийняли на посаду спеціаліста сектору роботи з позичальниками управління безпеки банку. Надалі керівник банку Володимир Агафонов усунув працівників відділу кредитування управління фінансових ресурсів від виконання обов'язків і передав їх двом своїм підлеглим, в тому числі Шеєнко.

З квітня по грудень 2013 року Шеєнко підписала неправдиві акти огляду запропонованих як заставу Реал Банку нафтопродуктів (бензин, дизельне паливо, зріджений газ і т.д.) фіктивних фірм, підконтрольних групі Курченка. На підставі цих документів Агафонов і ще один лідер угруповання видали і продовжили фіктивні кредити. В результаті Нацбанку було завдано збитків на 787,39 млн гривень.

Діючи за схожою схемою, у 2013-2014 роках Шеєнко допомогла оточенню Курченка вивести з Реал Банку кошти вкладників і клієнтів на загальну суму 5,91 млрд гривень.

"Шеєнко уклала угоду з прокурором про визнання своєї провини і отримала п'ять років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки. Суд врахував пом'якшувальні обставини обвинуваченої - щире каяття й активне сприяння розкриттю злочинів", - наголошують у повідомленні

Нагадаємо, Реал Банк визнали неплатоспроможним у березні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram