ГоловнаПолітика

Справу заступника мера Херсона Підлісного передали в суд

Обвинуваченим загрожує до 10 років тюремного ув'язнення.

Справу заступника мера Херсона Підлісного передали в суд
Аркадий Подлесный
Фото: facebook.com/LutsenkoYuri

Генеральна прокуратура передала в суд справу стосовно в. о. заступника мера Херсона Аркадія Підлісного й одного з керівників департаменту ЖКГ Херсонської міськради, обвинувачених у хабарництві.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"За результатами досудового розслідування 23 лютого 2016 року в Херсонський міський суд Херсонської області направлено обвинувальний акт за обвинуваченням цих осіб у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)", - йдеться в повідомленні. Як відзначають у ГПУ, чиновники використовували свої повноваження і службове становище для отримання неправомірної вигоди: за попередньою змовою вони вимагали та отримали від представника фірми 80 тис. гривень за можливість укладення договорів підрядів на ремонт будівель житлового фонду Херсонської міськради, а також виплату коштів за попередньо вже виконані аналогічні роботи.

Обвинуваченим загрожує до 10 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 29 січня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на хабарі заступника мера Херсона та його спільника. Як з'ясувалося згодом, ішлося про Аркадія Підлісного та Віктора Трамбовецького.

15 лютого співробітники херсонської поліції і прокуратури затримали за підозрою в отриманні хабара депутата міськради Херсона Олександра Васильєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram