ГоловнаПолітика

Голову Фонду соцзахисту інвалідів затримали на хабарі (оновлено)

Сергій Артюх повинен був отримати 700 тис. грн від підлеглого.

Голову Фонду соцзахисту інвалідів затримали на хабарі (оновлено)

Генпрокуратура і СБУ в п'ятницю затримали голову Фонду соціального захисту інвалідів при Мінсоцполітики під час отримання 700 тис. грн хабара.

Гроші він повинен був отримати від директора обласного відділення фонду. Ця сума становить 10% від коштів, виділених області на програми соціальної підтримки інвалідів, написав у фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

Оновлення. На сайті Генпрокуратури повідомляється, що чиновника затримано за час отримання першої частини хабара в сумі 300 тис. гривень.

"Керівник Фонду ... розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання від директора Одеського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів неправомірної вигоди - грошових коштів в сумі 700 тис. грн, що становить 10% від загальної суми виділених обласному відділенню коштів на реалізацію програм соціального захисту інвалідів", - сказано в повідомленні.

Дії затриманого кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, у великому розмірі, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Директор Фонду соціального захисту інвалідів - Артюх Сергій Олександрович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram