ГоловнаПолітика

НАБУ підготувало другу підозру з приводу "чорної бухгалтерії" ПР

Прізвище фігуранта справи поки що не називають.

НАБУ підготувало другу підозру з приводу "чорної бухгалтерії" ПР
Фото: www.slovoidilo.ua

Національне антикорупційне бюро підготувало повідомлення про підозру ще одному фігуранту так званої справи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Про це на прес-конференції сказав директор НАБУ Артем Ситник.

"Якраз другу зараз підозру детективи збираються передавати в САП [спеціалізовану антикорупційну прокуратуру], наскільки мені доповіли. Звичайно, прізвище я поки що не назву, але підозра готується, вона передається", - зазначив він.

Нагадаємо, 13 грудня голові ЦВК Михайлу Охендовському вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Загальна сума хабарів, інкримінованих підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що еквівалентно більш ніж 1 млн гривень.

Детективи НАБУ встановили, що голова ЦВК у 2012 році здійснив шість зарубіжних відряджень, пов'язаних зі своєю професійною діяльністю, які, за версією слідства, були профінансовані коштами ПР.

28 травня колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки кільком колишнім і нинішнім можновладним чиновникам. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

Загалом у руки НАБУ потрапило понад 840 сторінок за період 2008-2012 років. Ці сторінки заповнені від руки. У них вказано дати, прізвища й ініціали, суми виданих коштів і короткий опис статті витрат. На кожному аркуші близько 30 записів. Всього, за попередніми підрахунками, передані матеріали містять близько 25 тисяч рядків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram