ГоловнаКультура

Україна передала Нідерландам п'ять картин, викрадених з музею Хорна

Де решта колекції, невідомо.

Україна в п'ятницю, 16 вересня, передала посольству Нідерландів п'ять картин, які були вкрадені з голландського музею міста Хорн у ніч з 9 на 10 січня 2005 року.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

У Нідерланди повертаються картини "Вулиця Ньюс у Хорні" (Nieuwstraat in Hoorn, 1784) Ісаака Оуватера; "П'єса на кухні" (Keukenstuk, 17 ст.) Флоріса ван Шутена; "Світська пані" (Vrouw Wereld, 1622) Якоба Вабена; "Повернення Єффая" (Terugkeer van Jefta, 1625) Якоба Вабена; "Сільське весілля" (Boerenbruiloft, 1784) Хендріка Богерта.

Чотири з них знайшли під час спецоперації українських правоохоронців, п'яту приніс у посольство чоловік, якому полотно подарували кілька років тому.

Це тільки частина вкраденої колекції. Де решта 19 творів мистецтва, а також 40 срібних виробів, які винесли злодії, невідомо.

Нагадаємо, на початку грудня 2015 року розгорівся скандал, після того як Нідерланди звинуватили Україну у вимаганні €50 млн за повернення картин, вкрадених 2005 року з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди). За словами представника музею, картини знайшлися в Україні і перебували тоді в руках українського "Руху ОУН".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram