ГоловнаПолітика

Колишньому в.о. ректора НАУ оголошено підозру

73-річний професор може сісти на 12 років.

Колишньому в.о. ректора НАУ оголошено підозру
Владимир Харченко
Фото: nbnews.com.ua

У суботу, 27 серпня, співробітники правоохоронних органів оголосили підозру колишньому в.о. ректора Національного авіаційного університету Володимиру Харченку за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу - отримання хабара.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Його й іншого затриманого - адвоката-посередника - підозрюють в отриманні 100 тис. євро за підписання наказу про відновлення на посаді в НАУ одного з професорів.

У разі визнання його винним 73-річний професор може позбутися волі на 8-12 років.

Нагадаємо, тимчасово виконувача обов'язків ректора НАУ, професора, доктора технічних наук Володимира Харченка затримано 26 серпня за отримання хабара в Києві.

Він нібито вимагав 170 тисяч євро за призначення професора на одну з посад в університеті. Сам Харченко всі звинувачення відкидає. Незважаючи на це, Міносвіти вже звільнило його. У квартирі Харченка під час обшуку знайшли величезну суму грошей: 1,5 млн гривень, 50 тис. доларів США, 70 тис. євро, 3 тис. фунтів стерлінгів і 9 злитків золота масою від 2 до 20 г.

Харченко очолював вуз із листопада 2015 року, коли його попередника Рімвідаса Хращевського звільнили після спроби відновити Максима Луцького на посаді першого проректора вузу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram