ГоловнаСуспільствоПодії

У квартирі колишнього в.о. ректора НАУ знайшли 5 млн гривень (оновлено)

Харченка затримано за підозрою в отриманні великого хабара.

У квартирі колишнього в.о. ректора НАУ знайшли 5 млн гривень (оновлено)
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України заявила, що в квартирі колишнього виконувача обов'язків ректора Національного авіаційного університету, якого вчора було затримано на хабарі, знайдена велика сума грошей.

Згідно з повідомленням прес-служби відомства, в різній валюті він зберігав удома більш як 4,5 млн гривень (в еквіваленті). Також знайдено 10 банківських карток.

Оновлення. Прес-служба НАБУ уточнює, що мова йде про 1,5 млн гривень, 50 тис. доларів США, 70 тис. євро, 3 тис. фунтів стерлінгів. Також вилучено 9 злитків золота масою від 2 до 20 г.

Зараз і Харченко, і затриманий разом з ним адвокат-посередник перебувають у лікарні зі скаргами на здоров'я.

Нагадаємо, тимчасово виконувача обов'язків ректора НАУ, професора, доктора технічних наук Володимира Харченка затримано 26 серпня за отримання хабара в Києві.

Він нібито вимагав 170 тисяч євро за призначення професора на одну з посад в університеті. Сам Харченко всі звинувачення відкидає. Незважаючи на це, Міносвіти вже звільнило його.

Проти нього розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу - отримання хабара.

Харченко очолював вуз із листопада 2015 року, коли його попередника Рімвідаса Хращевського звільнили після спроби відновити Максима Луцького на посаді першого проректора вузу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram