ГоловнаПолітика

Нардеп Гузь вважає, що за терактами у Стамбулі стоїть Кремль

Путін прагне до нестабільності світу, вважає він.

Нардеп Гузь вважає, що за терактами у Стамбулі стоїть Кремль
Игорь Гузь
Фото: http://www.volynnews.com

Теракт у найбільшому місті Туреччини Стамбулі є наслідком політики Росії, спрямованої на роздування війни і насильства на Близькому Сході.

Про це заявив народний депутат, член фракції "Народний фронт" Ігор Гузь.

"Тероризм є головним викликом для цивілізованого світу. За сьогоднішніми кривавими подіями у Стамбулі, жертвами яких вже стали 11 осіб, стоять ляльководи, зацікавлені в ескалації війни на Близькому Сході. Ці ляльководи сидять у Кремлі", - підкреслив він.

За словами народного депутата, хто б конкретно не зробив цей теракт, вигоду від посилення напруги в регіоні отримає путінський режим.

"Москві вигідні теракти в Туреччині, особливо в розпал туристичного сезону у цій країні. Кремлю вигідні теракти в країнах Європи, щоб там оселився страх, - який піднімуть на свої прапори проросійські сили, що прагнуть зруйнувати ЄС. Для Путіна головне, щоб світ був нестабільним. щоб тривала війна в Сирії, де стоїть російський збройний контингент; щоб не вщухав потік біженців з країн Азії у Євросоюз", - сказав Ігор Гузь.

Він підкреслив, що Україна вже два роки відчуває на собі ці методи путінської гібридної війни.

"Тому нас дивують спроби певних західних політиків утихомирити Путіна. Господар Кремля уявив себе гібридом Сталіна і бен Ладена. Тому, поки Москва не отримає гідну відсіч від країн Заходу, тероризм залишатиметься щоденною реальністю", - резюмував Ігор Гузь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram