ГоловнаПолітика

МВС оголосило набір дільничних поліцейських і слідчих

У Київській області буде відібрано 250 дільничних

МВС оголосило набір дільничних поліцейських і слідчих
Фото: nikvesti.com

Міністерство внутрішніх справ оголосило набір дільничних поліцейських і слідчих у Київській області.

Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков, передає телеканал "112 Україна".

"Сьогодні ми оголошуємо про початок конкурсного відбору у нові дільничні поліцейські офіцери. Інституцію нових поліцейських дільничних буде сформовано і переосмислено заново", - сказав він.

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, у свою чергу, сказала, що всі дільничні, які пройшли переатестацію та залишилися працювати в Нацполіції, також пройдуть ще і перепідготовку. "Ми оголошуємо сьогодні набір у Київській області. Чому починаємо з Київської області? Тому що Київська область першою пройшла атестацію, і в семи інших областях ми оголошуємо набір за двома напрямками", - додала вона.

За її словами, у Київській області буде відібрано 250 дільничних. В цілому у країні орієнтовно буде 9 тис. 100 нових дільничних поліцейських офіцерів і близько 10 тис. слідчих. Реєстрація кандидатів починається у вівторок, 7 червня.

Зарплата дільничних поліцейських становитиме від 6 тис. грн, слідчих - від 10 тис. грн, повідомив Аваков у своєму фейсбуці.

Кандидати на вакантні посади дільничних офіцерів поліції і слідчих муситимуть пройти шестиступеневий відбір: general skills test (тест загальних навичок), який перевіряє кандидата на аналітичні і логічні здібності; медичну комісію; перевірку фізичної підготовки (відповідно до профілю роботи); психологічне тестування; співбесіду; спецперевірку.

Ті, хто успішно подолає всі етапи, пройдуть обов'язкове навчання, програма якого залежить від роду діяльності.

Нагадаємо, тренувати українських дільничних будуть поліцейські з Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram