ГоловнаПолітика

"Народний фронт" визнав своїм тільки одного кандидата в члени ЦВК

Хто тоді пропонував Гребу, Конопольського і Синицю, невідомо

"Народний фронт" визнав своїм тільки одного кандидата в члени ЦВК
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" подавала до складу Центральної виборчої комісії три кандидатури - Андрія Магеру, Леонтія Шипілова і Ганну Онищенко. Інших пропозицій не було.

Про це в коментарі УНІАНу заявив голова фракції Максим Бурбак.

"Потім ми дізналися, що президент розглядає варіант подати абсолютно нових людей, які не мали досвіду роботи в ЦВК. Ми кілька разів обговорювали на фракції тему складу нового ЦВК. В процесі звучали різні прізвища. Благо, в нашій команді є багато досвідчених юристів, які могли б претендувати на посаду члена ЦВК. Разом з тим, ми не приймали рішень і не подавали президенту від "Народного фронту" будь-кого іншого, крім Магери, Шипілова і Онищенко", - каже Бурбак.

"А взагалі, пропонувати членів ЦВК - це виключно право президента України. Пропозиції фракцій мають рекомендаційний характер. Президент подав того, кого сам вважав за потрібне. На найближчому засіданні фракції ми розглянемо запропонований список кандидатів в ЦВК", - додав голова фракції "Народного фронту".

Нагадаємо, 3 червня президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді звільнити 12 членів Центральної виборчої комісії і призначити замість них 11 нових, у тому числі одного від "Відродження", одного від "Самопомочі", п'ятьох від БПП.

Також внесено кандидатуру Леонтія Шипілова від "Народного фронту".

Три інші кандидати - заступник міністра освіти і науки Роман Греба (прийшов у МОН після призначення міністром представника НФ Лілії Гриневич); юрист Олег Конопольський (був довіреною особою кандидата на пост президента України Арсенія Яценюка у 2009 році), Надія Синиця (була заступником міністра Кабінету Міністрів в уряді Яценюка). Хто пропонував президенту ці кандидатури, поки що невідомо.

Згідно із законодавством, склад ЦВК призначається Верховною Радою за пропозицією президента України, який у своєму поданні враховує пропозиції депутатських фракцій і груп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram