ГоловнаПолітика

Луценко спрогнозував відмову Ради затвердити програму діяльності Кабміну

Голова фракції БПП закликає Яценюка добровільно піти

Луценко спрогнозував відмову Ради затвердити програму діяльності Кабміну
Юрий Луценко
Фото: 24.ua

Верховна Рада не може відправити Кабмін Арсенія Яценюка у відставку, однак голосів не вистачить і на затвердження програми діяльності уряду, прогнозує голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"У вівторок в парламенті відбудеться звіт, голосів за відставку уряду не буде. Прем'єр-міністр Яценюк внесе на затвердження Верховною Радою нову програму, за неї голосів також не буде. Арсеній Петрович далі мусить визначитися, чи буде він робити вигляд, що все добре, що ми його не зняли, і про кожен закон домовлятиметься з тією чи іншою групою в парламенті", - сказав Луценко в ефірі "Радио Вести", нагадавши при цьому, що в такому режимі два роки працювала Юлія Тимошенко.

Другим варіантом, за словами Луценка, може стати добровільна відставка прем'єра.

"Яценюк може піти іншим шляхом і сказати: «Прем'єр без довіри неефективний. Прем'єр без підтримки залу ВР неефективний. Пропоную коаліції зберегти свою форму - БПП, НФ, «Самопоміч», РПЛ і «Батьківщина» - і спробувати сформувати новий уряд разом, без особистих амбіцій", - зазначив голова фракції БПП. Луценко вважає такий варіант корисним для розвитку реформ у країні.

Нагадаємо, наступного тижня Верховна Рада розгляне звіт Кабінету Міністрів і вирішить долю уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram