ГоловнаПолітика

Україна вводить офіційну блокаду Криму

Переміщення товарів забороняється, постачання електроенергії має дозволити РНБО.

Україна вводить офіційну блокаду Криму
Фото: EPA/UPG

Уряд на засіданні в середу ухвалить рішення заборонити постачання в Крим робіт, товарів і послуг.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Він розпочав засідання Кабміну з переліку рішень, які уряд ухвалить у середу.

"Я почну з надзвичайно важливого рішення. Це рішення уряду про обмеження постачання продукції, робіт, товарів і послуг в АР Крим... і, відповідно, з АРК. Згідно з рішенням Кабміну, яке, відповідно до закону "Про вільну економічну зону в Криму", набуде чинності протягом 30 днів з моменту ухвалення такого рішення, забороняються поставки робіт, товарів і послуг за всіма митним режимам з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію, крім особистих речей громадян, соціально значущих продуктів харчування та гуманітарної допомоги. Щодо постачання електроенергії, то такі поставки можуть здійснюватися виключно на підставі рішення РНБО", - сказав він.

У середу уряд ухвалить відповідну постанову, і через 30 днів це рішення набуде чинності, додав прем'єр.

Нагадаємо, 23 листопада уряд тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків через адміністративний кордон між Україною і Кримом.

Це сталося після того, як кримські татари вивели з ладу лінії електропередачі до Криму.

Кримські татари з 20 вересня блокують проїзд вантажного транспорту в Крим. Протягом двох місяців ці дії перебували поза правовим полем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram