ГоловнаПолітика

Донецька ОВЦА визнала зрив виборів у Красноармійську та Маріуполі

У Маріуполі відкрилися тільки 8 дільниць, де обирають глав рад

Донецька ОВЦА визнала зрив виборів у Красноармійську та Маріуполі
На одном из участков в Мариуполе
Фото: www.0629.com.ua

Вибори на Донеччині сьогодні проходять в усіх районах та містах, окрім Красноармійська та Маріуполя, де вони остаточно зірвані. Про це повідомив кореспондента LB.ua заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Андрусів.

"Вибори проходять усюди, окрім Красноармійська та Маріуполя. Відкрилося 604 дільниці. У Маріуполі відкрилося 8 дільниць, але це вибори голів селищних рад, і в Красноармійську вибори також селищних рад", - заявив він.

З приводу ситуації в Красноармійську Андрусів пояснив, що бюлетені були надруковані вночі у Краматорську. "Комісія прийняла рішення друкувати бюлетені у фізособи-підприємця, але на той момент були складені договори з іншими друкарнями, а з фізособою не було договору. Згідно із законодавством, в такому випадку потрібно друкувати на підприємстві, а не у фізособи", - пояснив він і додав, що у зв'язку з цим суд визнав рішення комісії незаконним.

У Маріуполі комісія відмовилася приймати бюлетені у друкарні "Приазовский рабочий", а інших не надрукували.

"Сьогодні вибори у Маріуполі і Красноармійську не відбудуться", - підсумував він.

Окрім того, за його словами, правоохоронцям надійшло понад 200 скарг громадян з приводу порушень, переважно щодо фактів незаконної агітації.

Нагадаємо, що окрім Маріуполя та Красноармійська, вибори не почалися на двох дільницях у Сумах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram