ГоловнаПолітика

Яценюк придумав посаду віце-прем'єра з реабілітації бійців АТО

Прем'єр попросив у Заходу допомогти з психологами

Яценюк придумав посаду віце-прем'єра з реабілітації бійців АТО
Фото: nfront.org.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував створити в Кабміні посаду віце-прем'єра з реабілітації учасників АТО. Про це він заявив на нараді у Головному управлінні Національної гвардії в Києві.

"Може, ми знайшли б якусь конкретну людину і призначили її, можливо, віце-прем'єром, який би відповідав за реабілітацію учасників АТО", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що призначення віце-прем'єра можливе, якщо Верховна Рада підтримає таку ідею. Якщо парламент відмовиться, то Кабмін сам призначить урядового уповноваженого з цих питань.

Міністерству оборони запропоновано провести конкурс на посаду відповідального за координацію питань з реабілітації учасників АТО, а пізніше запропонувати кандидатуру на посаду уповноваженого або віце-прем'єра.

Яценюк також повідомив, що попросив Захід допомогти з реабілітацією українських бійців. "Країна стала країною війни та поколінням війни, тому, як правило, дуже багато хлопців повертається з АТО, і це поширена проблема, проблема реабілітації. Я вже розмовляв з канадцями та американцями, щоб вони нам надали допомогу для того, щоб провести повноцінну реабілітацію наших хлопців", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, що у нинішньому складі уряду є два віце-прем'єри: В'ячеслав Кириленко і Геннадій Зубко. Паралельно вони очолюють Міністерство культури і Мінрегіонбуд відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram