ГоловнаПолітика

Кабмін скасує сім служб контролю на кордоні

Скасують санітарно-карантинний, екологічний та ветеринарний контроль

Кабмін скасує сім служб контролю на кордоні
Фото: zhitomir.info

З дев'яти служб на кордоні залишаться тільки дві: Державна прикордонна служба та Державна фіскальна служба (митниця), заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

Про це прем'єр повідомив у четвер, 20 серпня, під час відвідування пункту пропуску через державний кордон України "Бориспіль", інформує прес-служба уряду.

Скорочення служб контролю є частиною плану дій з лібералізації візового режиму.

"Ми провели інвентаризацію того, що у нас відбувається на пунктах пропуску в цілому по країні. Скільки служб контролює або одного громадянина, або автомобіль при перетині державного кордону. Так ось, загалом зараз на державному кордоні сидить 9 різного роду служб, що неприпустимо", - сказав Яценюк.

Він вважає, що такі зміни спростять переміщення через державний кордон та зменшать корупцію.

Варто зазначити, що, згідно з постановою уряду №751 від 18 серпня 2010 року "Про затвердження Положення про пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю", в пунктах пропуску та пунктах контролю здійснюється прикордонний і митний контроль, а у низці випадків - санітарно-карантинний, екологічний, радіологічний, ветеринарний і фітосанітарний контроль, контроль за переміщенням культурних цінностей через державний кордон, контроль міжнародних автомобільних перевезень, контроль з метою забезпечення безпеки цивільної авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram