ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ презентувала електронну систему отримання перепусток у зону АТО

Сайт системи через ажіотаж працює нестабільно

СБУ презентувала електронну систему отримання перепусток у зону АТО
Фото: электронный пропускной режим

В Антитерористичному центрі при СБУ відбулася презентація електронної системи отримання дозволів на перетин лінії зіткнення у Донецькій і Луганській областях.

Нова система має спростити процедуру отримання дозволів, скоротити терміни і поліпшити якість перевірок, допомогти позбутися черг на пропускних пунктах, а також подолати корупцію при видачі перепусток.

Електронний реєстр розпочав роботу позавчора, 7 липня. За перші дві доби роботи в нього внесли близько 26 тисяч заявок від громадян.

Усі надіслані заявки обробляються в on-line режимі, завдяки чому громадяни можуть самостійно перевіряти хід їх опрацювання. Після отримання дозволу можна перетинати контрольні пункти в'їзду-виїзду, надавши лише документ, що засвідчує особу.

Утім, через великий наплив відвідувачів робота сайту оформлення перепусток наразі нестабільна. СБУ прогнозує, що найближчим часом інтенсивність відвідування сайту спаде і він перейде в штатний режим роботи.

Оформлення перепустки в електронній системі, як заявила на брифінгу прес-секретар спецслужби Олена Гітлянська, займатиме 3-4 дні. Перепустка дійсна рік.

Крім електронного оформлення перепусток, залишається ще можливість подати заявку поштою або залишити її в спеціальних ящиках, встановлених на лінії розмежування і на КПП.

Нагадаємо, СБУ планувала запуск електронного пропускного режиму ще 25 березня, проте через технічні труднощі його відклала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram