ГоловнаЕкономікаДержава

БПП висунув Білоуса на посаду голови ФДМ

У "Народному фронті" більшість депутатів виступили проти.

БПП висунув Білоуса на посаду голови ФДМ
Игорь Билоус, бывший руководитель ГФСУ
Фото: сайт ГФСУ

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді запропонувала призначити головою Фонду державного майна Ігоря Білоуса, раніше звільненого з посади голови Державної фіскальної служби.

Про це LB.ua розповіли у фракції "Народного фронту". "Сьогодні на засіданні фракції нам подали його кандидатуру з рекомендацією, що це пропозиція партнерів по коаліції з БПП. Більшість нашої фракції виступили проти", - сказав співрозмовник видання.

Раніше голова фракції БПП Юрій Луценко говорив, що Білоус був не на своєму місці в ДФС, як інвестиційному менеджерові йому місце на чолі Фонду державного майна.

Зараз обов'язки голови ФДМ виконує Дмитро Парфененко.

Нагадаємо, Білоуса звільнили з ДФС разом із заступниками 23 березня 2015 року. Але якщо Володимира Хоменка й Анатолія Макаренка відправили у відставку примусово після антикорупційного службового розслідування, то Білоус пішов добровільно.

Із березня 2014 року він очолював Державну податкову службу, яку згодом реформували у ДФС. Доти не мав жодного стосунку до податкової сфери. У його активі - робота в інвестбанку UBS, де Білоус очолював український бізнес. Також він трудився в російській компанії "Ренесанс Капітал", де керував інвестиційно-банківським управлінням в Україні та Центрально-Східній Європі.

Окрім того, він консультував олігарха Віталія Гайдука, а останнє місце його роботи перед держслужбою - консультант в інвесткомпанії "Альтіус". Основна сфера професійної діяльності Білоуса - розміщення облігацій, проведення публічних розміщень акцій (IPO) та угод про злиття і поглинання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram