ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма заявив про зрив мінських переговорів

Колишній президент заявив, що бойовики висунули ультиматуми

Кучма заявив про зрив мінських переговорів
Фото: Макс Левин

Другий президент України Леонід Кучма заявив, що сьогоднішній раунд мінських консультацій зірвано, оскільки не з'явилися ватажки ДНР і ЛНР Олександр Захарченко й Ігор Плотницький, а також через ультиматуми з боку бойовиків.

"Сьогоднішні консультації з приводу плану виконання мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на якнайшвидшу деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка й Ігоря Плотницького, ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего, а також їхньою відмовою обговорювати план заходів про негайне припинення вогню і відведення важкого озброєння", - цитує Кучму агентство "Інтерфакс-Україна".

"Українська сторона не сприймає жодних ультиматумів і попередніх умов. Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною - повне і неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених у Мінську 5 та 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню", - додав він.

Нагадаємо, що в суботній зустрічі брали участь Кучма, спецпредставник ОБСЄ Хайді Тальявіні, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представники ДНР і ЛНР Денис Пушилін і Владислав Дейнего, а також лідер організації "Український вибір" Віктор Медведчук. Він є спецпредставником з гуманітарних питань у рамках тристоронньої контактної групи.

Учасники зустрічі засідали три години і роз'їхалися, не зробивши жодних заяв для преси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram