ГоловнаПолітика

Суддів, які відпустили Садовника і Лозинського, відсторонили від посади

Клопотання до кваліфікаційної комісії суддів подала Генпрокуратура

Суддів, які відпустили Садовника і Лозинського, відсторонили від посади
Фото: ГромТВ, tsn.com

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) відсторонила від посади суддю Печерського районного суду Києва Світлану Волкову і суддю Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергія Вознюка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВККС.

Відповідні рішення комісія ухвалила на засіданні 26 грудня, задовольнивши таким чином клопотання Генеральної прокуратури. Суддя Волкова підозрюється Генпрокуратурою в тому, що винесла завідомо неправосудне рішення і звільнила з-під варти екс-командира спецроти "Беркуту" Дмитра Садовника, підозрюваного у вбивстві євромайданівців.

Суддя Вознюк підозрюється в тому, що на початку червня свої рішенням звільнив з місць ув'язнення колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозинського, засудженого за вбивство.

Зазначені судді відсторонені від посади строком на 2 місяці у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 19 вересня суддя Печерського суду Світлана Волкова прийняла рішення про зміну запобіжного заходу командиру "Беркуту" Дмитру Садовнику, підозрюваному у масових розстрілах, з утримання під вартою на частковий домашній арешт. 4 жовтня беркутівець втік.

Генпрокурор Віталій Ярема 18 грудня повідомив, що ГПУ має намір в найближчі дні передати до суду обвинувальний акт проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової.

16 липня через незаконне звільнення Лозинського повідомлено про підозру голові Бориспільського суду. Йому обрано запобіжний захід - особисте зобов'язання. 25 вересня повідомлено про підозру начальнику відділення прокуратури Київської області. Спочатку обрано запобіжний захід - утримання під вартою - 1 жовтня замінено на заставу.

11 червня Лозинський, засуджений за вбивство, достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я.

Екс-депутата засудили на 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram