ГоловнаПолітика

Групу слідчих у справі про Євромайдан очолив Сергій Горбатюк

Генпрокурор призначив нового начальника Головного слідчого управління

Групу слідчих у справі про Євромайдан очолив Сергій Горбатюк
Фото: стоп-кадр видео ТК «Интер»

Генеральний прокурор України Віталій Ярема призначив Сергія Горбатюка заступником начальника Головного слідчого управління - начальником управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Управління спеціальних розслідувань створено як єдиний центр розслідування всіх злочинів, скоєних за період протестних акцій в Україні. Серед його основних завдань - вивчення обставин узурпації влади і всього комплексу злочинних дій, скоєних за правління Януковича. Першочергове завдання діяльності управління - розслідування масових убивств учасників мирних акцій протесту 18-20 лютого 2014 року.

"Керівник управління Сергій Горбатюк 20 років працює в органах прокуратури, практично вся його робота пов'язана зі слідчою діяльністю. З 2004-го по 2014 рік він займає посади слідчого і старшого слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України. За час перебування на посаді слідчого ГПУ Горбатюк розслідував велику кількість актуальних резонансних кримінальних проваджень, зокрема справу стосовно Павла Лазаренка й інших осіб", - зазначили у відомстві.

У квітні 2014-го Горбатюк очолив другий слідчий відділ, під його керівництвом було завершено розслідування чотирьох кримінальних проваджень проти співробітників правоохоронних органів, які здійснювали протиправні дії щодо Михайла Гаврилюка, щодо правоохоронців одеської міліції, які не забезпечили у травні 2014 охорону приміщення міськвідділу внутрішніх справ і незаконно звільнили 63 осіб, затриманих за участь у масових заворушеннях 2 травня.

Нагадаємо, минулого тижня ГПУ продовжила на місяць розслідування розстрілу активістів на Майдані. Ярема зазначив, що справи двох підозрюваних "беркутівців" можуть опинитися в суді ще до кінця грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram