ГоловнаПолітика

БПП поділить своїх депутатів на п'ять груп

Нардепів ділять за інтересами, спільною роботою і територіальною приналежністю

БПП поділить своїх депутатів на п'ять груп
Фото: klichko.org

Керівництво фракції "Блок Петра Порошенка" вирішило розподілити депутатів на п'ять неофіційних депутатських груп для дисциплінованої роботи в парламенті.

Про це повідомляє видання "Капитал" з посиланням на джерело в партії.

"Фракція вже налічує 150 депутатів. Щоб зручніше було керувати нею, розділили на п'ять груп по 30 осіб. Це звичайна практика для великих фракцій, необхідна виключно для ефективної комунікації", - повідомив співрозмовник.

За словами джерела, у президентській партії ухвалили, що головою фракції в Раді стане Юрій Луценко. Куратори груп після офіційного оформлення фракції стануть його заступниками. Співрозмовник розповів, що під час формування груп враховували близькість інтересів депутатів, досвід спільної роботи і територіальну приналежність.

Одну з груп утворили представники партії УДАР у парламенті минулого скликання. Її куратором буде також член цієї партії Тарас Кутовий.

Ще одна неформальна група у фракції БПП буде складатися з відомих, публічних людей. До її складу увійшли Мустафа Наєм і Сергій Лещенко, співзасновниця руху "Чесно" Світлана Заліщук, льотчик-полковник Юлій Мамчур, який прославився обороною аеропорту "Бельбек" у Криму, директор Інституту дерматології та косметології Ольга Богомолець, колишній керівник Комітету виборців України Олександр Черненко, представник президента у Верховній Раді Руслан Князевич, уповноважений президента з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко й інші. Координатором роботи групи обрано Миколу Томенка, якого неодноразово обирали в парламент.

Інші три групи сформовано за регіональним принципом - вони об'єднають депутатів, які представляють захід, схід і центр країни. Координувати їхні дії будуть Ігор Гринів, Віталій Ковальчук та Ігор Кононенко.

Також прогнозують появу у фракції БПП неформального об'єднання депутатів, близьких до Ігоря Коломойського. Це заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов, голова Одеської ОДА Ігор Палиця, а також Олександр Дубінін, Андрій Денисенко, Віталій Купрій і Олександр Шевченко. Куратором цієї неофіційної групи може бути Філатов.

Зазначимо, що метод поділу на внутрішньофракційні групи не є новим для українського парламенту. Його вже застосовувала Партія регіонів у Раді минулих скликань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram