ГоловнаПолітика

Російські військові висунули ультиматум авіабригаді у Севастополі

Бригаду тактичної авіації вчора штурмували

Російські військові висунули ультиматум авіабригаді у Севастополі
Фото: crimea-taxi.ru

Представник Чорноморського флоту Росії висунув ультиматум українській авіаційній бригаді в "Бельбеку" (Севастополь) до 16:00 присягнути на вірність самопроголошеній кримській владі.

"Інфо з "Бельбеку", щойно до командування бригади прибув представник ЧФ РФ і висунув ультиматум: або сьогодні до 16:00 авіаційна бригада ПС ЗС України переходить на бік кримської влади і присягає їй на вірність, або до українських військовослужбовців будуть ужиті найжорсткіші заходи", - написав голова медіа-центру Міноборони Криму Владислав Селезньов у "Фейсбуці".

При цьому, як повідомляє прес-служба Міноборони, вчора офіцер Військово-повітряних сил отримав контузію від вибуху світло-шумової гранати, кинутої солдатом російської армії на територію Севастопольської бригади тактичної авіації.

Повідомляють, що після переговорів із "невідомими особами у формі ЗС Росії", які вже кілька днів блокують Севастопольську бригаду тактичної авіації, командир української авіаційної частини, після попередження про можливе захоплення, вирішив залишитися на варті разом із заступником начальника штабу бригади.

"Озброївшись автоматами, офіцери змінили чергову зміну варти з-поміж військовослужбовців військової служби за контрактом, які охороняли склад зі зброєю і боєприпасами. Близько 19:15 того самого дня українські офіцери помітили пересування невідомих у напрямку складів... Командир бригади та заступник начальника штабу попередили нападників голосом і зробили попереджувальні постріли вгору. Одночасно поряд із ними розірвалися дві світло-шумові гранати", - сказано в повідомленні.

У результаті заступник начальника штабу бригади отримав контузію і знепритомнів. Офіцера доправили в медпункт, наразі медики характеризують його стан як задовільний.

Після інциденту командир Севастопольської авіабригади провів особисту бесіду з невідомими особами у формі ЗС Росії, які блокують військову частину. Вони заявили, що "захищають" військову частину.

"Зараз склад з озброєнням авіабригади опечатано печаткою військової частини і перебуває під контролем українських і російських військовослужбовців. Сьогодні вранці, 3 березня, на території бригади відбувся ритуал підняття Державного прапора України. Під час загального шикування особовий склад підтвердив вірність присязі та готовність виконувати поставлені завдання", - сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram