ГоловнаПолітика

Комісар РЄ просить МВС не залучати "тітушок"

Віталій Захарченко заявляв, що закон це дозволяє

Комісар РЄ просить МВС не залучати "тітушок"
Нилс Муйжниекс
Фото: hub.coe.int

Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс закликав Міністерство внутрішніх справ не залучати до охорони порядку сторонніх осіб.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві за підсумками свого візиту до України, інформує кореспондент

РБК-Україна.

"Я дуже довго обговорював з міністром внутрішніх справ (Віталієм Захарченком) співпрацю міліції з так званими "тітушками". Цей термін охоплює багато людей: козаків, працівників приватних охоронних компаній і найманців, які за плату допомагають міліції. Вони часто озброєні молотками, масками і травматичною зброєю. У Запоріжжі нам міліція підтвердила, що вона залучала до роботи козаків... Делегування міліцейських функцій людям, які не є міліцією, руйнує будь-яке довіру до органів правопорядку", - зазначив комісар.

У той же час, за словами Муйжнієкса, Захарченко йому сказав, що в Україні закон дозволяє міліції залучати до охорони порядку сторонніх осіб.

"Стосовно звинувачень міліції щодо співпраці з тітушкамі, він сказав, що в Україні існує

закон про громадські формування... Я закликав його поставитися до ситуації цілком серйозно... Я сказав йому, що робота міліції полягає в тому, щоб захищати всіх: і тих, хто за, і тих, хто проти влади, і попросив не делегувати свої функції якимось третім силам", - зазначив комісар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram