ГоловнаПолітика

МЗС України готове прислухатися до висновків Ради ЄС

Уряд України поділяє більшість підходів, окреслених у висновках Ради ЄС

МЗС України готове прислухатися до висновків Ради ЄС
Фото: sled.net.ua

Міністерство закордонних справ України візьме до уваги висновки Ради голів міністерств закордонних справ Євросоюзу щодо України, ухвалені 10 лютого.

Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє "РБК-Україна". "В Україні взяли до уваги висновки ради ЄС, прийняті 10 лютого. Ми відзначаємо збалансовану позицію ЄС, яка відображена в представлених висновках. Уряд України поділяє більшість підходів, позначених у цих висновках", - сказав Перебийніс.

Він додав, що українська сторона робитиме все, аби забезпечити "мирне і демократичне розв'язання ситуації".

Дипломат акцентував на незмінності євроінтеграційного курсу України. "Україна вкотре підтверджує незмінність курсу на європейську інтеграцію. Ми вітаємо відкритість ЄС у напрямку досягнення такої амбітної мети, як європейська інтеграція. У цьому контексті виключно важливі кроки, що вживаються Євросоюзом разом із міжнародною спільнотою і міжнародними фінансовими інститутами з метою надання відповідної підтримки", - зазначив представник МЗС.

Нагадаємо, 10 лютого Рада міністрів ЄС із закордонних справ ухвалила висновки щодо ситуації в Україні.

Рада міністрів Євросоюзу зазначила, що новий уряд, конституційна реформа, а також підготовка до вільних і справедливих президентських виборів - саме це здатне повернути Україну на шлях реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram