ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров пояснив, навіщо повертають вклади "Ощадбанку" СРСР

Треба постійно виконувати зобов'язання перед людьми

Азаров пояснив, навіщо повертають вклади "Ощадбанку" СРСР
Фото: finobzor.com.ua

Виплата українцям компенсацій за вкладами Ощадбанку колишнього СРСР - це робота уряду над поверненням довіри населення до держави і влади.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, повідомляє "Урядовий портал".

"За ці 20 років люди втратили довіру до держави і влади, тому що сьогодні одне рішення ухвалюється, а наступний уряд ухвалює вже інше. Або рішення прийняли, але воно не виконується. Тому довіра швидко не відновлюється. Щоб повернути довіру, треба постійно виконувати зобов'язання перед людьми... Ось звідси і пішла ініціатива повернути людям втрачені вклади Ощадбанку СРСР і сказати, що державі все-таки можна вірити", - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, доходи населення - це головна інвестиція в національну економіку. Але питання внутрішніх інвестицій - це, перш за все, питання довіри до влади. "Зрозуміло, що відразу ніхто наших державних облігацій не купуватиме. Але поступово ми можемо використовувати такий інструмент, як цінні папери нашої держави, і наш народ стане найголовнішим інвестором у національну економіку", - пояснив Азаров.

Він переконаний, що коли українське населення стане головним інвестором України, тоді нашою державою зацікавляться й іноземні інвестори: "Тому що жоден зарубіжний інвестор не буде вкладати гроші в економіку, доки не побачить, що в неї вкладає свої заощадження власний народ".

Водночас голова уряду зазначив, що зараз 300 млрд грн лежать в Україні на депозитних банківських рахунках. "Ми бігаємо з простягнутою рукою і просимо про позику, а наші люди мають на рахунках 300 млрд грн - ось вам джерело інвестицій. Але ми не можемо їх залучити, тому що немає довіри", - сказав Азаров.

Нагадаємо, Ощадбанк повертатиме вклади населенню за віковим принципом. Першими оновити інформацію про себе в реєстрі зможуть вкладники, яким на 1 січня 2012 року виповнилося 80 років - із 2 по 20 квітня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram