ГоловнаЕкономікаБізнес

УЗ спробує заправляти локомотиви по-новому для боротьби з крадіжками дизпалива

Пальне відправлятимуть не на склад, а відразу в баки.

УЗ спробує заправляти локомотиви по-новому для боротьби з крадіжками дизпалива
Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

"Укрзалізниця" запустила пілотний проєкт заправки локомотивів у депо з допомогою паливозаправників. Такий метод покликаний запобігти розкрадання палива під час його перевезення та зберігання.

"Що хочемо зробити: новий експериментальний ланцюжок. Щоб вантажити пальне не на склад, а в бензовоз і потім - відразу в локомотив. Причина банальна: щоб його не розкрадали під час переміщення та зберігання. Що маємо: постачальник погодився відвантажувати дизпаливо не в цистернах на склади, а в автозаправниках у депо. Думаю, такий "поворот" у логістичному ланцюжку поставить заслін розкрадачам", - написав голова правління УЗ Євген Кравцов у фейсбуці.

За словами Кравцова, завдяки технології заправки тепловозів "з пістолета" "Укрзалізниця" зменшить витрати на закупівлю дизпалива.

Для реалізації пілотного проєкту вибрали локомотивне депо "Запоріжжя". На першому етапі в такий спосіб  заправлятимуть тільки шість локомотивів: три магістральні і три маневрові.

"Якщо пілотний проєкт себе виправдає, поширимо це і на інші депо. Потенційно йдеться про заощаджені сотні мільйонів гривень на рік", - висловив надію голова УЗ.

У 2018 році "Укрзалізниця" закупила 330 тис. тонн дизеля загальною вартістю понад 9,5 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram